blog,  recept

Levendulás arcápoló tippek

Legalapvetőbb és legegyszerűbb az esti arctisztításhoz levendula virágvizet használni. Fertőtlenít, csökkenti a gyulladást és tonizálja a bőrt. Ebben a bejegyzésben láthatod, milyen változást sikerült elérni problémás bőr esetén is. A gyulladtabb aknékra bátran tehetsz egy csepp illóolajat is.

Ha cifrázni szeretnéd, íme néhány más levendulás recept. Fontos a sorrend: először radírozással eltávolítjuk az elhalt hámsejteket, majd pakolással hidratáljuk és tápláljuk a bőrt.

Bőrradír

Pofonegyszerű testradírt készíteni só, olívaolaj és pár csepp levendula illóolaj hozzáadásával, de ha nem elég finomszemű a só, akkor csakis testre ajánlom, az arc bőrét karistolni fogja. Viszont készíthetsz arcradírt kávézacc, zabliszt, szőlőmagliszt felhasználásával, ezek sokkal kíméletesebbek az arcbőrhöz.

Hozzávalók: fél evőkanál kávézacc/zabliszt, fél evőkanál méz, fél evőkanál olívaolaj (de lehet mandulaolaj, vagy akár napraforgóolaj is), két-három csepp levendula illóolaj.

Elkészítés: az illóolajat csepegtesd először az olívaolajba, keverd el, és ezután keverd hozzá a többi hozzávalót. Ez egy alkalomra elég, mivel nincs benne tartósító, nem érdemes sokat csinálni belőle.

Arcpakolás

A levendula hidratál, fájdalmat csillapít, összehúzó hatású. Az élesztő tisztít, kiváló a száraz és a zsíros, pattanásos bőr kezelésére.

Hozzávalók: 30 g friss élesztő, 2-3 ek. kókusztej vagy tej, 1 csepp méz, 1 tk. szárított levendulavirág. Elkészítése: A tejet/kókusztejet langyosítsd meg, keverd el benne az élesztőt, a mézet és a levendulát. Sűrű, kenhető masszát kell kapni. Pár percig hagyd állni, majd kend a leradírozott bőrre.

Hasonló pakolás készíthető fél pohár joghurt, 1 tk méz, 1 tk szárított levendulavirág hozzáadásával

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük