blog

Jótékony masszázsolaj

Megígértem hogy megosztom annak a masszázsolajnak a receptjét, amiről P. küldte az alábbi üzenetet.

Az érdekesség, hogy egyszer ajándékba kapta tőlem ezt az olajat, ami valójában masszázsolaj, de az utánrendelést nem a csodás masszázsélmény miatt adták le, hanem mert a hát bőrét gyönyörűen rendbe hozta.

A recept:

Nincs jelentősége annak, hogy grammban vagy milliliterben méred, amihez találsz otthon mérőedényt vagy mérleget. Tőlem a saccolás sem áll távol 😀

  • 50 g mandulaolaj
  • 25 g olívaolaj
  • 25 g napraforgóolaj
  • 10 csepp levendula illóolaj

Az olajokról:

Mandulaolaj főbb összetevői: olajsav, linolsav, palmitinsav, sztearinsav, E-vitamin, fitoszterolok. Regenerálja és erősíti a bőr védőrétegét, növeli a bőr mélyebb rétegeinek víztartalmát, bőrpuhító, fokozza a zsíroldékony hatóanyagok (így a levendulaolaj hatóanyagainak) beszívódását. Ha nincs otthon, vagy drágállod (lényegesen drágább mint a másik két olaj), készítheted a masszázsolajat fele-fele arányban a másik két olajjal is.

Olívaolaj: szinte ugyanaz elmondható róla mint a mandulaolajról: magas tokoferol-, polifenol-, szterol- és szkvaléntartalmú olívaolaj táplálja és regenerálja a bőrt, puhává és rugalmassá teszi, védi a bőrt a környezeti hatásoktól. 

Napraforgóolaj: kissé furcsa lehet besétálni a spájzba és a napraforgóolajból masszázsolajat csinálni, de ha INCI nevén olvasod, Helianthus annuus seed oil máris rájössz, hogy egy csomó kozmetikumban benne van. A napraforgóolaj E-vitamin tartalma antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatást biztosít, amely védi a bőrt az idő előtti öregedéstől. Lecitintartalmának köszönhetően az olaj támogatja a bőr hidrolipidrétegét.

Levendula illóolaj

  • zsíros, kombinált, mitesszeres bőr esetén visszaállítja a bőr egyensúlyát,
  • pattanásos, problémás arcbőrre kiváló, szabályozza a faggyúmirigy termelését,
  • fertőtlenít, ezáltal kezeli a már meglévő pattanásokat és megelőzi az újabbak kialakulását
  • csökkenti a hegesedést, hámosító hatású

Így történt, hogy az ellazító masszázsolaj rendbe vágta a bőrt 🙂

Az Újszilvási Levendula illóolaját megvásárolhatod a webshopban vagy lelőhelyeinken személyesen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük