blog,  recept

Levendulás keksz

Levendulát ételbe rakni megosztó, azt elhiszem. A sógorom tusfürdős keksznek nevezi, de azért pakolja a szájába. Az alábbi recept vált be nekünk legjobban, pont elég édes, pont jól roppan, pont nem lehet belőle elég sokat csinálni. A megadott mennyiségből egy tepsire való jön ki – kevés, nagyon kevés.

Hozzávalók:

  • 150 g liszt
  • 100 g hideg vaj
  • 75 g porcukor (4:1 édesítővel is működik a recept!)
  • 1 tojássárgája
  • 1 púpozott teáskanál levendulavirág
  • 1 csipet só

Morzsoljuk el a felkockázott vajat a lisztben, gyúrjuk össze a többi hozzávalóval, és folpackba csomagolva hagyjuk egy órát a hűtőben.

3 mm vastagra nyújtás után szaggassuk ki, előmelegített sütőben 180 fokon addig süssük, amíg az alja minimális színt kap. Én rácsra szoktam kitenni hűlni.

Levendulás keksz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük