Levendulás keksz
Levendulát ételbe rakni megosztó, azt elhiszem. A sógorom tusfürdős keksznek nevezi, de azért pakolja a szájába. Az alábbi recept vált be nekünk legjobban, pont elég édes, pont jól roppan, pont nem lehet belőle elég sokat csinálni. A megadott mennyiségből egy tepsire való jön ki – kevés, nagyon kevés.
Hozzávalók:
- 150 g liszt
- 100 g hideg vaj
- 75 g porcukor (4:1 édesítővel is működik a recept!)
- 1 tojássárgája
- 1 púpozott teáskanál levendulavirág
- 1 csipet só
Morzsoljuk el a felkockázott vajat a lisztben, gyúrjuk össze a többi hozzávalóval, és folpackba csomagolva hagyjuk egy órát a hűtőben.
3 mm vastagra nyújtás után szaggassuk ki, előmelegített sütőben 180 fokon addig süssük, amíg az alja minimális színt kap. Én rácsra szoktam kitenni hűlni.